ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/10

 

Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μαζί με το γάλα μέχρι να ζεσταθεί αλλά να μη βράσει.

 

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι μαζί με τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

 

Μόλις ομογενοποιηθεί και το αλεύρι, προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθεί και αυτός στο μείγμα. Προσθέτετε το γάλα ζεστό σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής και ξαναβάζετε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα.

 

Σε σιγανή φωτιά μαγειρεύετε την κρέμα ανακατεύοντας με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να δέσει, προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στο μείγμα.

 

Αδειάζετε την κρέμα σε ένα ταψί, τη σκεπάζεται με μεμβράνη η οποία να εφάπτεται πάνω στην κρέμα και την αφήνετε να κρυώσει αρκετά πριν τη βάλετε μέσα στα φύλλα κρούστας.

 

Σε ένα καθαρό πάγκο απλώνετε τα φύλλα κρούστας και τα κόβετε στη μέση κατά μήκος.

 

Τοποθετείτε 2 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο, βουτυρώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά, και τοποθετείτε στη μικρή μεριά 2 κουταλιές κρέμα πορτοκαλιού. Διπλώνετε τα φύλλα κρούστας σχηματίζοντας ένα ρολάκι, κλείνοντας καλά τις άκρες και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί.

 

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα, περνάτε τις φλογέρες με λίγο από το χτυπημένο αυγό, με τη βοήθεια ενός πινέλου και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230ο C, στον αέρα, για 8-10 λεπτά.

 

Όση ώρα ψήνονται οι φλογέρες σε ένα μπεν-μαρί τοποθετείτε τη μαύρη σοκολάτα να λιώσει.

 

Μόλις οι φλογέρες είναι έτοιμες, τις αποσύρετε από τον φούρνο, τις αφήνετε να κρυώσουν και με τη βοήθεια ενός πινέλου καλύπτετε τη μία τους μεριά με τη λιωμένη μαύρη σοκολάτα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.