ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/10

 

Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μαζί με το γάλα μέχρι να ζεσταθεί αλλά να μη βράσει.

 

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μαζί με τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

 

Μόλις ομογενοποιηθεί και το αλεύρι, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθεί και αυτός στο μείγμα. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής, και ξαναβάζουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα.

 

Σε σιγανή φωτιά μαγειρεύουμε την κρέμα, ανακατεύοντας με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να δέσει, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στο μείγμα.

 

Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα ταψί, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη, η οποία να εφάπτεται πάνω στην κρέμα, και την αφήνουμε να κρυώσει αρκετά πριν τη βάλουμε μέσα στα φύλλα κρούστας.

 

Σε έναν καθαρό πάγκο απλώνουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος.

 

Τοποθετούμε 2 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο, βουτυρώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά, και τοποθετούμε στη μικρή μεριά 2 κουταλιές κρέμα πορτοκαλιού. Διπλώνουμε τα φύλλα κρούστας σχηματίζοντας ένα ρολάκι, κλείνοντας καλά τις άκρες, και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.

 

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα, περνάμε τις φλογέρες με λίγο από το χτυπημένο αυγό, με τη βοήθεια ενός πινέλου, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C, στον αέρα, για 8-10 λεπτά.

 

Όση ώρα ψήνονται οι φλογέρες, σε ένα μπεν-μαρί τοποθετούμε τη μαύρη σοκολάτα να λιώσει.

 

Μόλις οι φλογέρες είναι έτοιμες, τις αποσύρουμε από τον φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν και, με τη βοήθεια ενός πινέλου, καλύπτουμε τη μία τους μεριά με τη λιωμένη μαύρη σοκολάτα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.