Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε για το σιρόπι τη ζάχαρη μαζί με το νερό και τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά να βράσουν για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό στον στιγμιαίο καφέ, ίσα-ίσα να λιώσει, και όταν το σιρόπι είναι έτοιμο το προσθέτουμε, ανακατεύοντας πολύ καλά.
Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπεν-μαρί τοποθετούμε την κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια, μαζί με την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Όταν η κρέμα σοκολάτας είναι έτοιμη, την αφήνουμε σκεπασμένη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας σε έναν καθαρό πάγκο και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε κατά μήκος σε 2 λωρίδες και το κάθε κομμάτι σε 3 κομμάτια.
Τοποθετούμε 5 κομμένα φύλλα κρούστας, το ένα πάνω στο άλλο σταυρωτά, βουτυρώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά, και τα τοποθετούμε σε μία φόρμα για muffin σχηματίζοντας μία φωλιά.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 13-15 λεπτά.
Όταν οι φωλιές είναι έτοιμες, τις αποσύρουμε από τον φούρνο, τις σιροπιάζουμε ελαφρώς, τις γεμίζουμε με την κρέμα σοκολάτας, τοποθετούμε από πάνω τις φράουλες κομμένες σε τέταρτα, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.