ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/09

 

Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετείτε για το σιρόπι, την ζάχαρη μαζί με το νερό και τα βάζετε σε δυνατή φωτιά να βράσουν για 2-3 λεπτά.

 

Προσθέτετε ελάχιστο ζεστό νερό στον στιγμιαίο καφέ, ίσα-ίσα να λιώσει και όταν το σιρόπι είναι έτοιμο το προσθέτετε, ανακατεύοντας πολύ καλά.

 

Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο το αποσύρετε από την φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.

 

Σε ένα μπεν-μαρί τοποθετείτε την κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια μαζί με την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

 

Όταν η κρέμα σοκολάτας είναι έτοιμη, την αφήνετε, σκεπασμένη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Απλώνετε τα φύλλα κρούστας σε ένα καθαρό πάγκο και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε κατά μήκος σε 2 λωρίδες και το κάθε κομμάτι σε 3 κομμάτια.

 

Τοποθετείτε 5 κομμένα φύλλα κρούστας, το ένα πάνω στο άλλο σταυρωτά, βουτυρώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά και τα τοποθετείτε σε μία φόρμα για muffin σχηματίζοντας μία φωλιά.

 

Επαναλαμβάνετε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 13-15 λεπτά.

 

Όταν οι φωλιές είναι έτοιμες τις αποσύρετε από το φούρνο, τις σιροπιάζετε ελαφρώς, τις γεμίζετε με την κρέμα σοκολάτας, τοποθετείτε από πάνω τις φράουλες κομμένες σε τέταρτα, πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.