ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/07

Για τη ζύμη 

Αφήνουμε τη σφολιάτα σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ξεπαγώσει πλήρως.

Για τη ζύμη 

Ανοίγουμε την σφολιάτα σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και με έναν πλάστη την απλώνουμε λίγο ώστε να ενωθεί καλά. Επαναλαμβάνουμε και για το άλλο φύλλο.

Για τη ζύμη 

Κόβουμε το ένα φύλλο σε 8 ορθογώνια κομμάτια και το άλλο σε άλλα 8 ορθογώνια κομμάτια. Τοποθετούμε τα 8 σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Για τη ζύμη 

Στο δεύτερο φύλλο, κόβουμε το εσωτερικό από τα 8 φύλλα με μαχαίρι αφήνοντας 3εκ. ζύμη και δημιουργώντας μια ‘κορνίζα.’ Αλείφουμε τις κορνίζες με κρόκο αυγού και τοποθετούμε επάνω από τα ορθογώνια. Τρυπάμε με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-15 λεπτά.

Για τη γέμιση 

Όταν φουσκώσουν βγάζουμε από τον φούρνο και με ένα πιρούνι, πιέζουμε το κέντρο για να ξεφουσκώσει. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα, σπάμε ένα αυγό στην κάθε φωλιά, τοποθετούμε μια φέτα μπέικον και ένα ντοματίνι και τοποθετούμε στον φούρνο ψήνοντας για 15’ ακόμα μέχρι να ροδίσουν.

Για τη γέμιση 

Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού και φρέσκο μαύρο πιπέρι.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.