Το γαλακτομπούρεκο γεμίζει την κουζίνα με αρώματα βουτύρου και βανίλιας όσο ψήνεται στον φούρνο. Η βελούδινη κρέμα σιμιγδαλιού απλώνεται ανάμεσα σε βουτυρωμένες στρώσεις από Φύλλο Κρούστας για Γλυκά Χρυσή Ζύμη, ενώ το σιρόπι με μέλι και λεμόνι δένει τις γεύσεις σε κάθε μπουκιά.
Αφήνουμε τα φύλλα να ξεπαγώσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, τη ζάχαρη, το μέλι, τη γλυκόζη, το νερό και τις φλούδες από το λεμόνι, τα βράζουμε για 2-3 λεπτά, το αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με το γάλα, την κρέμα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει μία βράση. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά, τα χτυπάμε και με μία κουτάλα προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της κατσαρόλας.
Αφού έχουμε βάλει το μισό μείγμα στα αυγά, το βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί με την κρέμα.
Βουτυρώνουμε καλά ένα αντικολλητικό ταψί και τοποθετούμε τα μισά φύλλα κρούστας αλείφοντας με το λιωμένο βούτυρο το κάθε ένα ξεχωριστά.
Προσθέτουμε τη γέμιση στο ταψί, την απλώνουμε καλά και τοποθετούμε από πάνω της τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, αλείφοντας με βούτυρο πάλι το κάθε ένα ξεχωριστά. Γυρνάμε τα φύλλα κρούστας προς τα μέσα, περιμετρικά, δημιουργώντας ένα ωραίο σχέδιο. Χαράσσουμε λίγο τα φύλλα κρούστας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C, πάνω-κάτω αντιστάσεις, για 45-50 λεπτά.
Όταν το γαλακτομπούρεκο είναι έτοιμο το αποσύρουμε από τον φούρνο και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι σιγά-σιγά μέχρι να το πιεί.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.