Πορτοκαλόπιτα Χρυσή Ζύμη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/06

Για το σιρόπι  

Βράζουμε, σε μέτρια φωτιά, τη ζάχαρη, τον χυμό, τη φλούδα και το λικέρ του πορτοκαλιού, καθώς και το ξυλάκι κανέλας για 20 λεπτά, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Για τον χυλό 

Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, τους σπόρους βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

Για τα φύλλα 

Κρατάμε 3 φύλλα κρούστας στην άκρη και τα υπόλοιπα τα στρώνουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο, σουρώνοντάς τα έτσι ώστε να δημιουργηθούν πτυχές. Μόλις τελειώσουμε το 1 φύλλο, βάζουμε δίπλα του το άλλο με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα.

Για τα φύλλα 

Τα φύλλα που κρατήσαμε τα αφήνουμε ξεσκέπαστα ώστε να στεγνώσουν και έπειτα τα κόβουμε με το χέρι σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια (τραβάμε το φύλλο σαν να μαδάμε λουλούδι). Τα ρίχνουμε μέσα στον χυλό ανακατεύοντάς τα καλά, για να υγρανθούν.

Για τα φύλλα 

Ρίχνουμε πάνω στα στρωμένα φύλλα τον χυλό και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα, στους 180°C. Το πρώτο μισάωρο στον αέρα και έπειτα στις αντιστάσεις σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο.

Για τη σύνθεση 

Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο και το περιχύνουμε κουταλιά κουταλιά με το κρύο σιρόπι. Περιμένουμε να τραβήξει τα υγρά και σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό βανίλια.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.2 / 5. Vote count: 9

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.