Φτιάξε το απόλυτο γλυκό κοπεγχάγη, με φύλλο κρούστας, αμύγδαλα και μείγμα μπαχαρικών που χαρίζει πλούσια γεύση και μοναδικό άρωμα. Με αφράτη γέμιση και χρυσαφένια κρούστα, περιχύνεται με αρωματικό σιρόπι και γίνεται ένα γλυκό που κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη μπουκιά.
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 30×40 εκ. και απλώνουμε τα μισά φύλλα, τα οποία ενδιάμεσα αλείφουμε με βούτυρο.
Γέμιση:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρίσουν καλά. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και τα προσθέτουμε στα αυγά, ανακατεύοντας απαλά.
Γέμιση:
Στρώνουμε τη γέμιση στο ταψί ομοιόμορφα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία επίσης βουτυρώνουμε ένα-ένα. Χαράζουμε τα φύλλα σε λωρίδες και κόβουμε όσα περισσεύουν εκτός του ταψιού.
Γέμιση:
Ψήνουμε το γλυκό για 50-55 λεπτά, να ροδίσει η επιφάνεια.
Σιρόπι:
Εν τω μεταξύ βράζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι για 5 λεπτά (από τη στιγμή που ξεκινάει ο βρασμός). Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να ψηθεί το γλυκό.
Σιρόπι:
Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο και το σιροπιάζουμε αμέσως με το χλιαρό σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει ξεσκέπαστο, για να μην μαλακώσει το φύλλο, το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.