Γρήγορη Μηλόπιτα πάνω σε Σφολιάτα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/08

 

Σε ένα ξύλο κοπής κόβουμε τα μήλα στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και στη συνέχεια τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

 

Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας σε έναν ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και κόβουμε στη μέση κατά μήκος, δημιουργώντας 4 μακρόστενα κομμάτια.

 

Τοποθετούμε τα κομμάτια σε δύο ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί, με ένα πινέλο περνάμε τη σφολιάτα με το αυγό και γυρίζουμε ελαφρώς τις άκρες σαν μπορντούρα.

 

Πασπαλίζουμε τα φύλλα σφολιάτας με τη μισή καστανή ζάχαρη και λίγη κανέλα, καλά σε όλη τους την επιφάνεια.

 

Τοποθετούμε τις φέτες μήλου, τη μία πάνω στην άλλη, και πασπαλίζουμε τα μήλα με την υπόλοιπη καστανή ζάχαρη.

 

Περνάμε τη σφολιάτα με τη βοήθεια του πινέλου με λίγο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, για 20-22 λεπτά.

 

Όταν η μηλόπιτα είναι έτοιμη, την αποσύρουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

 

Κόβουμε τη μηλόπιτα σε κομμάτια και σερβίρουμε σε μεγάλα ατομικά πιάτα, πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Γρήγορη μηλόπιτα πάνω σε σφολιάτα
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.