Κοτοπιτάκια με γιαούρτι Χρυσή Ζύμη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/06

Για το φύλλο 

Αφήνουμε το φύλλο κρούστας να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Για τη γέμιση 

Βράζουμε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό, το αποσύρουμε με την τρυπητή κουτάλα, το καθαρίζουμε από τις πέτσες και τα κόκαλα και το ψιλοκόβουμε.

Για τη γέμιση 

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τον κύβο και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Για τη γέμιση 

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σιμιγδάλι και το τρίμμα της φέτας. Χτυπάμε τα 3 ολόκληρα αυγά και τον 1 κρόκο με το μπέικιν πάουντερ και το αλατοπίπερο και τα προσθέτουμε στο μείγμα του γιαουρτιού. Κατεβάζουμε τα κρεμμύδια από τη φωτιά και προσθέτουμε το κοτόπουλο, τον μαϊντανό και το μείγμα του γιαουρτιού.

Για τη σύνθεση 

Κόβουμε κάθε φύλλο σε 3 φαρδιές λωρίδες. Τις αλείφουμε με λάδι και τις τοποθετούμε ανά δύο, τη μία πάνω στην άλλη. Απλώνουμε στη μία άκρη 1-2 κουταλιές από το μείγμα της γέμισης και τυλίγουμε σε ρολάκι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, φτιάχνοντας 15 ρολάκια.

Για τη σύνθεση 

Αλείφουμε την επιφάνειά τους με τον δεύτερο κρόκο χτυπημένο με λίγο γάλα. Τοποθετούμε τα πιτάκια σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 30–35 λεπτά στους 200°C, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Σας αρέσουν τα κοτοπιτάκια; Δείτε και τη συνταγή για κοτοπιτάκια με τυρί κρέμα και κόλιανδρο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.7 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.