Στην Κοζάνη τη λένε Στεγνόπιτα και πλημμυρίζει κάθε σπίτι με αρώματα. Φτιάχνεται με υπέροχη Ζύμη Κουρού Χρυσή Ζύμη που εντυπωσιάζει σε εμφάνιση και γεύση, και είναι ιδανική για την περίοδο της νηστείας!
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα σουρωτήρι βάζουμε τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σπανάκι, τα αλατίζουμε και τα τρίβουμε με τα χέρια μας να μαραθούν. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν από τα υγρά τους για περίπου 10 λεπτά. Παράλληλα, βράζουμε το ρύζι σε 1 φλιτζ. νερό για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να πιει τα υγρά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και αλείφουμε με λίγο ταχίνι το ταψί. Αν το ταχίνι είναι σφιχτό, το ζεσταίνουμε λίγο σε ένα μπρίκι. Απλώνουμε το ένα φύλλο κουρού, έτσι ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού, το αλείφουμε με λίγο ταχίνι και το πασπαλίζουμε με λίγο από το σουσάμι. Στύβουμε καλά τα χόρτα με τα χέρια μας και τα βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε πιπέρι, λίγο αλάτι ακόμα, το ρύζι, τα καρύδια και το ταχίνι (αφήνουμε λίγο στην άκρη για το λάδωμα του φύλλου), ανακατεύουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση πάνω στο φύλλο. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και πιέζουμε τις άκρες των 2 φύλλων, ώστε να κολλήσουν και να εγκλωβίσουν τη γέμιση. Αλείφουμε την επιφάνεια με το ταχίνι που κρατήσαμε στην άκρη και χαράσσουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι την επιφάνεια σε κομμάτια. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με το σουσάμι και ψήνουμε σε χαμηλό ράφι για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 4.3 / 5. Vote count: 3
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.