Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Γέμιση: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το κρέας µε το κρεµµύδι για 5΄. Ρίχνουµε τις χυλοπίτες και τις σοτάρουµε για 1΄. Αλατοπιπερώνουµε και προσθέτουµε όσο χλιαρό νερό χρειάζεται για να βράσουν το ζυµαρικό και το κρέας και να χυλώσουν. Αποσύρουµε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουµε μέσα τον µαϊντανό και το σχοινόπρασο. Αφήνουµε τη γέµιση να κρυώσει.
Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουµε τα δύο φύλλα Ζύμη Κουρού Χρυσή Ζύμη πάνω σε ελαφρώς αλευρωµένη επιφάνεια. Αλείφουµε ένα στρογγυλό ταψί µε ελαιόλαδο και στρώνουµε το ένα φύλλο αφήνοντας να προεξέχει από τα πλαϊνά του σκεύους. Απλώνουµε µέσα τη γέµιση και καλύπτουµε µε το δεύτερο φύλλο. Γυρίζουµε τις άκρες του πρώτου φύλλου προς τα µέσα ώστε να δηµιουργηθεί ένα χοντρό στεφάνι (κόθρος).
Αλείφουµε την πίτα µε κρόκο αυγού και ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180οC στον αέρα 50΄-55΄ µέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα μας. Σερβίρεται χλιαρή.
Η συνταγή δημοσιεύθηκε αρχικά στο περιοδικό Cantina τ. Σεπτεμβρίου 2024
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.