Αυτή η κρεμμυδόπιτα είναι γεμάτη γεύση και άρωμα, χάρη στα καραμελωμένα κρεμμύδια, τη φέτα, τη γραβιέρα και τον άνηθο. Η ζύμη κουρού της Χρυσής Ζύμης την κάνει τραγανή και απολαυστική, μια νόστιμη επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας.
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες.
Τα βράζουμε σε κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό για 20 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να κρυώσουν. Μετά τα πιέζουμε με τα χέρια για να βγάλουν τελείως τα υγρά τους και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε και τα τυριά και προσθέτουμε τον άνηθο, τα 3 αυγά και τον τραχανά. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα και το ανακατεύουμε. Αλείφουμε με ελαιόλαδο τη βάση και τα τοιχώματα ενός ορθογώνιου ταψιού. Στρώνουμε το ένα φύλλο κουρού στο ταψί και το τρυπάμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε τη γέμιση, την οποία απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στο φύλλο και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο ζύμης. Γυρίζουμε τις άκρες από τα δύο φύλλα που περισσεύουν προς την επιφάνεια της πίτας, πιέζοντας με τα δάχτυλα για να κολλήσουν.
Χτυπάμε το 1 αυγό και αλείφουμε με αυτό την επιφάνεια. Χαράζουμε την πίτα σε μπίθες για να φεύγει ο ατμός καθώς ψήνεται και την ψήνουμε στην πιο χαμηλή σχάρα του φούρνου για περίπου 50 λεπτά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.