ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/07

 

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πράσινη πιπεριά και τις λιαστές τομάτες σε μικρά μπαστουνάκι και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

 

Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις βίδες μέχρι να είναι al dente.

 

Την ώρα που βράζουν τα ζυμαρικά τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.

 

Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με την πράσινη πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την κάπαρη και τις λιαστές τομάτες για 3-4 λεπτά μέχρι να μελώσει το κρεμμύδι. Τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τις βίδες μαζί με τις ελιές ροδέλα, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

 

Αλείφετε ένα αντικολλητικό ορθογώνιο ταψί, 35×30 εκ. περίπου, με λίγο ελαιόλαδο και στρώνετε 4 χωριάτικα φύλλα, λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά.

 

Απλώνετε την γέμιση των ζυμαρικών, ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια των φύλλων και τοποθετείτε από πάνω τα υπόλοιπα χωριάτικα φύλλα, λαδώνοντας πάλι το κάθε ένα ξεχωριστά.

 

Με ένα μαχαιράκι χαράζετε ελαφρώς τα χωριάτικα φύλλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, για 45-50 λεπτά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.