ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/07

 

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την πράσινη πιπεριά και τις λιαστές τομάτες σε μικρά μπαστουνάκια και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

 

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζουμε τις βίδες μέχρι να είναι al dente.

 

Την ώρα που βράζουν τα ζυμαρικά, τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

 

Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με την πράσινη πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την κάπαρη και τις λιαστές τομάτες για 3-4 λεπτά μέχρι να μελώσει το κρεμμύδι. Τοποθετούμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τις βίδες μαζί με τις ελιές ροδέλα, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

 

Αλείφουμε ένα αντικολλητικό ορθογώνιο ταψί, 35×30 εκ. περίπου, με λίγο ελαιόλαδο και στρώνουμε 4 χωριάτικα φύλλα, λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά.

 

Απλώνουμε τη γέμιση των ζυμαρικών ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια των φύλλων και τοποθετούμε από πάνω τα υπόλοιπα χωριάτικα φύλλα, λαδώνοντας πάλι το κάθε ένα ξεχωριστά.

 

Με ένα μαχαιράκι χαράζουμε ελαφρώς τα χωριάτικα φύλλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, για 45-50 λεπτά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.