Μακαρονόπιτα με κασέρι
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/04

Για το φύλλο 

Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Για τη γέμιση 

Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη το κασέρι και κομματιάζουμε με πιρούνι τη φέτα. Ζεσταίνουμε τα 3/4 από το βούτυρο σ’ ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με δυνατές κινήσεις. Κατόπιν ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρις ότου δέσει η κρέμα.

Για τη γέμιση 

Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία και, μόλις η κρέμα κρυώσει λίγο, προσθέτουμε τα 3 αυγά χτυπημένα και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζουμε. Τα αναμειγνύουμε με την κρέμα, ρίχνουμε τα τυριά, τον άνηθο και τα υπόλοιπα αυγά και ανακατεύουμε καλά.

Για τη γέμιση 

Σε ένα ορθογώνιο βουτυρωμένο ταψί τοποθουμείτε 4-5 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο αλείφοντάς τα ανάμεσα με βούτυρο λιωμένο. Απλώνουμε πάνω το μείγμα με τα μακαρόνια και την κρέμα και ισιώνουμε την επιφάνεια. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα επίσης βουτυρωμένα. Ψήνουμε τη μακαρονόπιτα 1 ώρα στους 200° C και τη σερβίρουμε ζεστή. *Μπορούμε να προσθέσουμε στην πίτα κάποιο αλλαντικό για περισσότερη νοστιμιά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.