Μια συνταγή που φέρνει την ελληνική ύπαιθρο στο πιάτο σας. Μυρωδάτη Μαραθόπιτα με σπανάκι, πράσο, κεφαλοτύρι και νότες ούζου σε εκλεκτό Φύλλο Σφολιάτας Χρυσή Ζύμη!
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Για το φύλλο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ξετυλίγουμε τα φύλλα σφολιάτας.
Για τη γέμιση
Λαδώνουμε καλά με ένα πινέλο ένα ταψί μεσαίου μεγέθους και απλώνουμε πάνω το φύλλο σφολιάτας. Φροντίζουμε να καλυφθούν και τα τοιχώματα (το φύλλο θα εξέχει). Ρίχνουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι το ½ φλιτζ. ελαιόλαδο και το τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε πρώτα το πράσο, τα κρεμμυδάκια, το φινόκιο, το σπανάκι και μετά από 4-5 λεπτά προσθέτουμε το μάραθο. Αλατοπιπερώνουμε και όταν το μείγμα μείνει χωρίς υγρά σβήνουμε με τη 1 κουταλιά ούζο. Αφήνουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά
Για τη γέμιση
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και ρίχνουμε από πάνω το αβγό που έχουμε χτυπήσει ελαφρώς σε ένα βαθύ πιάτο. Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στο φύλλο και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Κλείνουμε την πίτα με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Κόβουμε όσο φύλλο περισσεύει από το ταψί. Χαράζουμε με ένα μαχαίρι την πίτα (όχι μέχρι κάτω) και την αλείφουμε με τον κρόκο, τον οποίο έχουμε αραιώσει με 2 κουτ. σούπας νερό.
Για τη γέμιση
Βάζουμε την πίτα στον φούρνο για 25 -30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 5 / 5. Vote count: 1
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.