ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/07

 

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

 

Τοποθετούμε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρουμε σε δόσεις, με το ελαιόλαδο, τα κυβάκια μελιτζάνας, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Τοποθετούμε τα κυβάκια μελιτζάνας σε ένα μεγάλο μπολ και σοτάρουμε τις πιπεριές μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ξεκινήσουν να παίρνουν χρώμα, σβήνουμε με το λευκό κρασί και, μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στο μπολ με τις μελιτζάνες.

 

Προσθέτουμε στο μπολ τις ελιές ροδέλα μαζί με την τριμμένη φρυγανιά και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.

 

Αλείφουμε ένα αντικολλητικό ορθογώνιο ταψί, 30×25 εκ. περίπου, με λίγο ελαιόλαδο και στρώνουμε 4 χωριάτικα φύλλα, λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά.

 

Απλώνουμε τη γέμιση της μελιτζάνας με τις πιπεριές ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια των φύλλων και τοποθετούμε από πάνω τα υπόλοιπα χωριάτικα φύλλα, λαδώνοντας πάλι το κάθε ένα ξεχωριστά.

 

Με ένα μαχαιράκι χαράζουμε ελαφρώς τα χωριάτικα φύλλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, για 45-50 λεπτά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.