Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε σε δόσεις, με το ελαιόλαδο, τα κυβάκια μελιτζάνας, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε τα κυβάκια μελιτζάνας σε ένα μεγάλο μπολ και σοτάρετε τις πιπεριές μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ξεκινήσουν να παίρνουν χρώμα, σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε το περιεχόμενο του τηγανιού στο μπολ με τις μελιτζάνες.
Προσθέτετε στο μπολ τις ελιές ροδέλα μαζί με την τριμμένη φρυγανιά και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.
Αλείφετε ένα αντικολλητικό ορθογώνιο ταψί, 30×25 εκ. περίπου, με λίγο ελαιόλαδο και στρώνετε 4 χωριάτικα φύλλα, λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά.
Απλώνετε την γέμιση τις μελιτζάνας με τις πιπεριές, ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια των φύλλων και τοποθετείτε από πάνω τα υπόλοιπα χωριάτικα φύλλα, λαδώνοντας πάλι το κάθε ένα ξεχωριστά.
Με ένα μαχαιράκι χαράζετε ελαφρώς τα χωριάτικα φύλλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, για 45-50 λεπτά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.