Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με την κρέμας γάλακτος. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τον κρόκο με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τη βανίλια και την κανέλα. Μόλις βράσει το γάλα, το περιχύνουμε στο μείγμα αυγών ανακατεύοντας και επιστρέφουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα.
Αποσύρουμε και προσθέτουμε τη σοκολάτα, τεμαχισμένη, και το βούτυρο. Ανακατεύουμε και φυλάσσουμε στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη. Μετά την αφρατεύουμε με ένα σύρμα και ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος.
Γέμιση μήλου: Κόβουμε τα μήλα σε φέτες. Σοτάρουμε για 5΄ με το βούτυρο και την κανέλα.
Ανοίγουμε τα 2/3 της ζύμης Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη και στρώνουμε σε τρεις μικρές φόρμες για τάρτες περίπου 6-8 εκ. Μοιράζουμε τη μισή κρέμα. Στρώνουμε από πάνω τα μισά μήλα και επαναλαμβάνουμε μια στρώση κρέμα και μια στρώση μήλα με τα υπόλοιπα.
Ανοίγουμε το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης, με τη βοήθεια ενός μαχαιριού το κόβουμε σε λωρίδες και τις τοποθετούμε πάνω στις τάρτες οριζόντια και κάθετα αφήνοντας μικρό κενό ανάμεσά τους.
Αλείφουμε την επιφάνειά τους με λίγο κρόκο αραιωμένο με γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 45΄.
Η συνταγή δημοσιεύθηκε αρχικά στο περιοδικό Cantina τ. Σεπτεμβρίου 2024
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.