πάστα φλώρα μήλου, μηλόπιτα με ζύμη κουρού

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/05

Για το φύλλο 

Για την πάστα φλώρα μήλου, αφήνουμε πρώτα τη ζύμη κουρού να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας Προθερμαίνουμε τον φούρνο για να ψήσουμε τη μηλόπιτα στους 170°C.

Για τη γέμιση 

Βάζουμε τα μήλα, τον ανανά με τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 20×28 εκ. και απλώνουμε το ένα φύλλο ζύμης κουρού, κόβοντας ό,τι περισσεύει. Κόβουμε το δεύτερο φύλλο ζύμης κουρού σε λεπτές λωρίδες.

Για τη γέμιση 

Με μια σπάτουλα αλείφουμε τη στρωμένη ζύμη κουρού με μαρμελάδα. Απλώνουμε τα ζαχαρωμένα φρούτα και καλύπτουμε την επιφάνεια τους με τις λωρίδες ζύμης που κόψαμε. Αλείφουμε τη μηλόπιτα με το μίγμα αβγού και ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Πέντε λεπτά πριν από το τέλος, πασπαλίζουμε με λίγη μαύρη ζάχαρη.

Για τη γέμιση 

Σερβίρουμε τη πάστα φλώρα μήλου ζεστή, με παγωτό βανίλια.

Δείτε ακόμη 

Αν σας άρεσε αυτή η εύκολη μηλόπιτα με ζύμη κουρού, δείτε ακόμα μια συνταγή για φανταστική πάστα φλώρα με μαρμελάδα!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.