Μπακλαβαδάκια

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/07

Για το φύλλο 

Αφήνουμε το φύλλο κρούστας να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C στον αέρα.

Για το φύλλο 

Κόβουμε τα Φύλλα κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη με ρόδα κοψίματος σε μακρόστενες λωρίδες μήκους 3-4 εκ.

Για το άλειμμα 

Βάζουμε σε ένα μπολ τα ασπράδια και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.

Για το άλειμμα 

Στη συνέχεια ρίχνουμε το αμύγδαλο μέσα στη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά και κυκλικά με σπάτουλα σιλικόνης. Παίρνουμε τρία τρία τα φύλλα που είναι κομμένα σε λωρίδες και τοποθετήστε τα το ένα πάνω στο άλλο αφού τα βουτυρώσουμε ελαφρώς. Βάζουμε κατά μήκος τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολάκι.

Για το άλειμμα 

Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 25 εκ. και τοποθετούμε τα όρθια το ένα δίπλα στο άλλο. Βάζουμε το ταψί στη μεσαία σχάρα στο φούρνο και ψήνουμε για 30΄-40΄.

Για το σιρόπι 

Σε μεσαία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού. Τοποθετούμε τη σε δυνατή φωτιά και αφού πάρει βράση, αφήνουμε τη για άλλα 5΄ να δέσει το σιρόπι. Κατεβάζουμε την από τη φωτιά.

Για τη σύνθεση 

Βγάζουμε το ταψί με τα μπακλαβαδάκια από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν για 15΄-20΄. Κατόπιν με μια κουτάλα περιχύνουμε τα με το ζεστό σιρόπι. Κόβουμε τα κερασάκια μαρασκίνο στη μέση και γαρνίρουμε με μισό κερασάκι κάθε μπακλαβαδάκι.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.