ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/06

Για το φύλλο 

Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Για τα μπουρεκάκια 

Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. λάδι σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το πράσο για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Για τα μπουρεκάκια 

Ρίχνουμε το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει εντελώς.

Για τα μπουρεκάκια 

Ξετυλίγουμε τα φύλλα σε επίπεδη επιφάνεια και ανακατεύουμε σε μικρό μπολ το ανθρακούχο νερό με 3 κ.σ. λάδι.
Τοποθετούμε τρία φύλλα το ένα πάνω στο άλλο, αλείφοντάς τα ένα-ένα, παντού και ομοιόμορφα, με λίγο από το μείγμα του ανθρακούχου νερού.
Απλώνουμε το 1/3 του μείγματος των λαχανικών κατά μήκος της μακριάς άκρης των φύλλων που βρίσκεται πιο κοντά μας και τυλίγουμε σε ρολό. Το μεταφέρουμε σε ταψί αλειμμένο με περίπου 1 κ.σ. λάδι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές με τα υπόλοιπα υλικά.

Για τα μπουρεκάκια 

Αλείφουμε γενναιόδωρα τα ρολά με το υπόλοιπο μείγμα του ανθρακούχου νερού, τα αφήνουμε για 5-10 λεπτά και έπειτα τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.

Για τα μπουρεκάκια 

Αποσύρουμε το ταψί από τον φούρνο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε τα μπουρεκάκια να ξεκουραστούν για 15-20 λεπτά, πριν τα απολαύσουμε.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3.9 / 5. Vote count: 8

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.