Μπρικόπιτα Αγρινίου

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/06

Για το φύλλο 

Αφήνουμε τα φύλλα να ξεπαγώσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες της συκευασίας.

Για την πίτα 

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μερίδες. Ζεσταίνουμε το 1/3 από το βούτυρο και ροδίζουμε το κοτόπουλο μαζί με τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε αρκετό νερό (περίπου 2 λίτρα) και τον κύβο λαχανικών. Αφήνουμε να βράσει το πουλερικό μέχρι να μαλακώσει και το βγάζουμε από το ζουμί με τρυπητή κουτάλα.

Για την πίτα 

Στραγγίζουμε το ζουμί και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και δένουμε την κρέμα. Προσθέτουμε αλάτι και αρκετό πιπέρι. Χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτουμε στην κρέμα.

Για την πίτα 

Ξεκοκαλίζουμε το πουλερικό και κόβουμε το ψαχνό σε μικρά κομμάτια. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα αλείφοντάς τα με βούτυρο.

Για την πίτα 

Μόλις η κρέμα με το σιμιγδάλι κρυώσει, την απλώνουμε πάνω στα φύλλα και από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο. Πιέζουμε ώστε τα κομματάκια του κοτόπουλου να μισοβυθιστούν στην κρέμα.

Για την πίτα 

Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας πάλι το κάθε φύλλο με λίγο βούτυρο και χαράζουμε την πίτα. Ψήνουμε στους 200° C για 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.