Καλαθάκια με μους χαλβά

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/08

Για τη ζύμη 

Βγάζετε τα Φύλλα κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη από την κατάψυξη και τα αφήνετε να ξεπαγώσουν πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου. Θα χρειαστείτε 12 φύλλα.

Για τη μους 

Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική κρέμα για 5 λεπτά να αφρατέψει, στη συνέχεια προσθέτετε το λικέρ και χτυπάτε για λίγο ακόμη. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε τη ζάχαρη, το μέλι, τον χαλβά και το ταχίνι. Χτυπάτε για 5′ επιπλέον μέχρι να πήξει η μους.

Για τη μους 

Λιώνετε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί και τη ρίχνετε στη μους ταχινιού. Με ένα κουτάλι ανακατεύετε δυο τρεις φορές, ίσα να ενωθούν σε κάποια σημεία η κουβερτούρα με τη μους, όχι να ενσωματωθούν εντελώς. Τη μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνετε στο ψυγείο για 30′ ώστε να σταθεροποιηθεί.

Για τα καλαθάκια 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βάζετε 12 φύλλα στον πάγκο σας με τη μεγάλη πλευρά κάθετα μπροστά σας. Τα κόβετε πρώτα κάθετα σε 3 λωρίδες και μετά οριζόντια σε άλλες 3, για να πάρετε 9 παραλληλόγραμμα «μαντηλάκια».

Για τα καλαθάκια 

Παίρνετε 12 ραμκέν (πορσελάνινα μικρά μπολάκια) ή ένα ταψάκι με 12 υποδοχές για μάφιν και με ένα πινέλο τα αλείφετε με λάδι. Αλείφετε με λάδι ένα ένα «τα μαντηλάκια» και τα τοποθετείτε ανά τέσσερα, το ένα πάνω στο άλλο, στρίβοντας κάθε φορά λίγο τα φύλλα ώστε να κάνουν μύτες. Με κάθε τέτοια τετράδα καλύπτετε τον πάτο και τα πλαϊνά των ραμκέν δημιουργώντας 12 καλαθάκια.

Για τα καλαθάκια 

Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα ξεφουρνίζετε και μετά από λίγο τα ακουμπάτε σε σχάρα να κρυώσουν. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.

Για το σερβίρισμα 

Για να σερβίρετε, γεμίζετε τα καλαθάκια σας με τη μους, διακοσμώντας από πάνω με θρυμματισμένο χαλβά και τριμμένη κουβερτούρα.

Δείτε ακόμη 

Περισσότερες νηστίσιμες συνταγές εδώ.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.