Ταρτάκια με Σοκολάτα και Ζαχαρωτά με Φύλλο Κρούστας για Γλυκά Χρυσή Ζύμη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Βγάζουμε το φύλλο κρούστας από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, τη ρίχνουμε στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τον καφέ (αν βάλουμε), ανακατεύουμε και αφήνουμε την γκανάς στην άκρη να κρυώσει.

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στη λειτουργία του αέρα. Κόβουμε κάθε φύλλο κρούστας σε 6 τεμ., τα βουτυρώνουμε και τα ακουμπάμε το ένα πάνω στο άλλο. Βουτυρώνουμε κάθε φορμάκι για ταρτάκι και απλώνουμε στο καθένα τα 6 φύλλα, έτσι ώστε να καλύψουν τον πυθμένα και τα τοιχώματα. Τα καλύπτουμε με χαρτί ψησίματος και από πάνω βάζουμε ρύζι ή φασόλια (για να ψηθούν και να διατηρήσουν το σχήμα τους).

 

Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Γεμίζουμε τα ταρτάκια με την γκανάς σοκολάτας και τα γαρνίρουμε με ζαχαρωτά χοντροσπασμένα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.