ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/05

 

Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε καλά στο μισό ελαιόλαδο το μοσχάρι ώσπου να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 90΄. Το ξεψαχνίζουμε μαζί με το αρνί. Κρατάμε τον ζωμό όπου έβρασε.

 

Σε μια καθαρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και όλο το κρέας για 2΄-3΄. Προσθέτουμε το ρύζι, τον πελτέ, τη μαντζουράνα, τη ρίγανη, τον ζωμό από το μοσχάρι και αλατοπιπερώνουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει ρίχνουμε τον μαϊντανό και το τυρί.

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.

 

Λαδώνουμε καλά ένα μέτριο ταψί. Ανοίγουμε με έναν πλάστη το πρώτο φύλλο Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη και καλύπτουμε τη βάση και τα πλαϊνά του ταψιού. Απλώνουμε τη γέμιση και ισιώνουμε την επιφάνεια. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και τσιμπάμε με τα δάχτυλά μας τις άκρες ώστε να σφραγίσουμε τη γέμιση. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε τη σφολιάτα ώστε να εξατμίζονται τα υγρά.

 

Ψήνουμε την πίτα στην κάτω θέση του φούρνου για περίπου 50΄ μέχρι να ροδίσει ωραία.
Η συνταγή δημοσιεύθηκε αρχικά στο περιοδικό Cantina Τεύχος 30/3/2025.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.