Πίτα με crumble απο μπισκότα digestive, μήλα και κεράσια

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/06

Για το φύλλο 

Βγάζουμε το Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου. Απλώνουμε όλα τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο, καλά βουτυρωμένα ένα-ένα. Με οδηγό μια βαθιά φόρμα για κέικ διαμέτρου 23 εκ. τα κόβουμε στρογγυλά, ώστε να μπορούν να καλύψουν τη βάση και τα πλαϊνά της.

Για το φύλλο 

Τοποθετούμε τα φύλλα στη φόρμα, πιέζοντάς τα καλά και κόβοντας ό,τι τυχόν περισσεύει. Αλείφουμε την επιφάνεια με το χτυπημένο αβγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Για το crumble 

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα digestive, το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα αλέθουμε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ψίχουλα (κραμπλ). Ψιλοκόβουμε τα μήλα και μαζι με τα κεράσια τα ρίχνουμε σε ένα μπολ στο οποίο έχουμε ρίξει το μισό κραμπλ. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε το ήδη ψημένο φύλλο μας

Για το crumble 

Καλύπτουμε από πάνω όλη την επιφάνεια της πίτας μας με το υπόλοιπο κραμπλ. Ψήνουμε στους 170°C για 45-50’.

Για την επικάλυψη 

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη: Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει (περίπου 2’ ). Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε τρεις δόσεις κάθε φορά την ανακατεύουμε πρώτα με το βούτυρο και ύστερα χτυπάμε με το μίξερ. Σημείωση: Θέλουμε το μείγμα να σφίξει και να ασπρίσει. Προσθέτουμε, χτυπώντας, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα. Το καλύπτουμε με μεμβράνη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Για την επικάλυψη 

Μόλις κρυώσει η πίτα, απλώνουμε από πάνω την επικάλυψη με σπάτουλα, «πειράζοντας» σε διάφορα σημεία την επιφάνεια με τη μύτη της σπάτουλας για να κάνουμε κορυφές. Το γλυκό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.