Πλεχτή Πίτα με Σοκολάτα και Αχλάδι με Φύλλο Σφολιάτας Χρυσή Ζύμη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Βγάζουμε το ένα Φύλλο Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου (το δεύτερο φύλλο τής συσκευασίας θα το διατηρήσουμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση). Κατόπιν, μεταφέρουμε το φύλλο μας πάνω σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε και αφαιρούμε ένα τρίγωνο ζύμης από την πάνω αριστερή γωνία και άλλο ένα από την πάνω δεξιά. Κόβουμε και αφαιρούμε, επίσης, δύο μικρότερα τρίγωνα από τις κάτω άκρες (αριστερά και δεξιά). Και στις δύο πλευρές της ζύμης κάνουμε διαγώνια κοψίματα ανά περίπου 2,5 εκ. Σημείωση: Συνολικά θα πρέπει να είναι 5 τα κοψίματα, ώστε να έχουμε 6 λωρίδες ζύμης από κάθε πλευρά.

 

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη μαύρη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Μόλις ενοποιηθεί καλά το μείγμα, το αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά. Ανακατεύουμε στο μείγμα τη λευκή σοκολάτα και το απλώνουμε στο κέντρο της σφολιάτας. Από πάνω τοποθετούμε τα μισά αχλάδια σε σειρά. Γυρνάμε το κάτω και το πάνω κομμάτι της ζύμης προς τα μέσα, ώστε να καλύψουν από πάνω τη γέμιση. Πλέκουμε επίσης πάνω από τη γέμιση τις λωρίδες της ζύμης, έτσι ώστε να καλύπτουν η μια άκρη την άλλη. Περνάμε με πινέλο την επιφάνεια με το χτυπημένο αβγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20-25 λεπτά, μέχρι η σφολιάτα μας να πάρει ωραίο χρυσοκαφέ χρώμα.

 

Tip: Η πίτα «D’ Artois» είναι πάντα μια κλειστή πίτα αφράτης σφολιάτας, με γλυκιά ή αλμυρή γέμιση. Είτε φτιάχτηκε πρώτη φορά στις κουζίνες του κόμη D’ Artois και μετέπειτα βασιλιά Καρόλου Χ, είτε πήρε το όνομά της από τον διάσημο καλλιτέχνη τού βαριετέ του 19ου αιώνα, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κλασικής γαλλικής γαστρονομίας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.