Πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή με φύλλο κρούστας Χρυσή Ζύμη που συνδυάζει αφράτη γέμιση με πορτοκάλι, αρωματική κανέλα και ζεστό σιρόπι. Ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό με πλούσια γεύση και ακαταμάχητο άρωμα, ιδανικό για να συνοδεύσει τον καφέ ή το τσάι σας.
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και το γιαούρτι. Προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.
Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας και τα τσαλακώνουμε στα χέρια μας, όπως ένα φύλλο χαρτί. Τα ρίχνουμε μέσα στο υγρό μείγμα μας. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε ελαφρώς τα φύλλα στο μείγμα, ώστε να ενσωματώνονται.
Όταν τελειώσουμε με τα φύλλα μας και τα ανακατέψουμε καλά, ώστε να καλυφθούν από το μείγμα, λαδώνουμε ένα πυρέξ, αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.
Σιρόπι
Εν τω μεταξύ, όσο ψήνεται η πίτα, φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι για περίπου 7 λεπτά (από τη ώρα που ξεκινάει ο βρασμός). Αφαιρούμε την κανέλα και τη φλούδα πορτοκαλιού και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Σιρόπι
Βγάζουμε την πορτοκαλόπιτα, την κόβουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το σιρόπι. Η πίτα μας πρέπει να είναι ζεστή, σχεδόν μόλις βγει από τον φούρνο και το σιρόπι χλιαρό προς κρύο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.