Η πρασοκιμαδόπιτα με γραβιέρα είναι ένα πιάτο με έντονο άρωμα και βαθιά γεύση. Ο συνδυασμός από φρέσκα πράσα, ζουμερό κιμά, πικάντικη γραβιέρα και τραγανό χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη δημιουργεί μια πίτα με πλούσιο χαρακτήρα. Ιδανική για το οικογενειακό τραπέζι αλλά και για πιο ξεχωριστές περιστάσεις.
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 συσκευασία Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη
1/2 κιλό κιμάς
4 πράσα (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά και σε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνέχεια, ώστε ο κιμάς να είναι σπυρωτός.
Ρίχνουμε και τα πράσα, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Μαγειρεύουμε το μείγμα μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και τότε ρίχνουμε μισή δόση από το χτυπημένο αυγό. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε τη γραβιέρα. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντας το καθένα ενδιάμεσα.
Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση, τη στρώνουμε ομοιόμορφα, απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω και αλείφουμε με το υπόλοιπο αυγό. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με σουσάμι και την ψήνουμε στους 180°C για περίπου 1 ώρα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.