Αυτά τα σκαλτσούνια ξεχωρίζουν για τη γεμάτη, φυσικά γλυκιά γεύση τους. Συνδυάζουν ξερά φρούτα, μέλι, ξηρούς καρπούς και μαρμελάδα σε μια αρωματική γέμιση, που αγκαλιάζεται από ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη. Ένα παραδοσιακό γλυκό, ιδανικό για κάθε εποχή και περίσταση.
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 συσκευασία Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη
200 γρ. ξερά φρούτα (σύκα, βερίκοκα και δαμάσκηνα)
100 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας
50 γρ. μέλι θυμαρίσιο
200 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα
2 κ. σούπας φουντούκια (ανάλατα και ελαφρώς καβουρδισμένα)
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα ξερά φρούτα με τη μαρμελάδα, το μέλι, τα αμύγδαλα, τα φουντούκια και τον χυμό λεμονιού.
Απλώνουμε τα φύλλα ζύμης κουρού σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και με ένα κουπ πατ διαμέτρου περίπου 8 εκ. κόβουμε δίσκους ζύμης.
Βάζουμε στο κέντρο κάθε δίσκου 1 κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση και καλύπτουμε τη ζύμη σε μισοφέγγαρο, πιέζοντας τις άκρες με τα δάχτυλά μας και ραντίζοντας με λίγο νερό για να κολλήσουν.
Απλώνουμε στο ταψί του φούρνου ένα φύλλο λαδόκολλας και βάζουμε τα σκαλτσούνια. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν καλά.
Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα ραντίζουμε με ροδόνερο, πασπαλίζουμε με την άχνη και την κανέλα και σερβίρουμε
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.