Σοκολατόπιτα με Φουντούκια

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και ενσωματώνουμε τη σκόνη φουντουκιού και το κορν φλάουρ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα. Συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου το μίγμα αφρατέψει. Ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα με λίγο από το μίγμα του βούτυρου και μετά το ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα.

 

Απλώνουμε το ένα φύλλο Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί που έχουμε στρώσει σε λαμαρίνα φούρνου. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στο φύλλο αφήνοντας περιθώριο 2 εκ. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέζουμε με τα δάχτυλά μας περιμετρικά για να κολλήσει το ένα φύλλο με το άλλο πολύ καλά. Αλείφουμε με το αυγό το οποίο έχουμε ανακατέψει με το γάλα και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.

 

Χαράζουμε την επιφάνεια διαγώνια με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45΄ μέχρι να ροδίσει όμορφα.
Η συνταγή δημοσιεύθηκε αρχικά στο περιοδικό Cantina τ. Σεπτεμβρίου 2024
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.