Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα ή τις αντιστάσεις.
Μεταφέρουμε το ξεπαγωμένο σπανάκι σε ένα σουρωτήρι και στη συνέχεια με τα χέρια μας το πιέζουμε έτσι ώστε να βγάλουμε τα υγρά όσο περισσότερο μπορούμε. Στη συνέχεια, το χοντροκόβουμε και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα αβγά, τη βρώμη, την φέτα τριμμένη, την γραβιέρα, τον άνηθο, τον βασιλικό, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ομογενοποιούμε καλά το μείγμα.
Σε μια επιφάνεια εργασίας απλώνουμε το πρώτο φύλλο κρούστας και βουτυρώνουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε ένα δεύτερο σταυρωτά βουτυρώνοντας πάντα ενδιάμεσα και συνεχίζουμε έως ότου έχουμε 6 φύλλα. Σε αυτό το σημείο τοποθετούμε τα υπόλοιπα 5 φύλλα ένα ένα κάθε φορά (βουτυρώνοντας πάντα) αυτή τη φορά λίγο έξω από τον κεντρικό άξονα στον οποίο βάλαμε σταυρωτά τα 6 πρώτα φύλλα. Αυτό θα μας βοηθήσει έτσι ώστε να μπορέσουμε να ζαρώσουμε το φύλλο στην επιφάνεια της πίτας.
Προσθέτουμε στο κέντρο των φίλων κρατώντας ένα κυκλικό σχήμα όλη τη γέμιση και πιέζουμε έτσι ώστε να βγάλουμε τον περιττό αέρα.
Διπλώνουμε καλά προς τα μέσα τα φύλλα και μόλις η πίτα έχει καλυφθεί εντελώς ζαρώνουμε τα τελευταία 6 φύλλα έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μία τραγανή υφή στο ψήσιμο. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε την σπανακόπιτα στον φούρνο για 40-50 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ωραίο χρυσαφένιο και τραγανό αποτέλεσμα.