Η σπανακόπιτα της γιαγιάς είναι μια γευστική εμπειρία που συνδέει την παράδοση με την ποιότητα. Επιλεγμένα φρέσκα χόρτα, αρωματικά μυρωδικά και φέτα συνδυάζονται αρμονικά μέσα σε λεπτό, τραγανό χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη. Μια πίτα που αναδεικνύει την ουσία της ελληνικής κουζίνας, με σεβασμό στη γεύση και την αισθητική.
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Σε ένα μπολ κόβουμε και αλατίζουμε λίγο όλα τα χορταρικά (σπανάκι, μυρώνια, σέσκουλα, καυκαλήθρες, άνηθο, πράσο, κρεμμύδια).
Τρίβουμε τη φέτα με τα χέρια και την προσθέτουμε. Ρίχνουμε και πιπέρι. Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε 3 φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα-ένα.
Βάζουμε πάνω λίγη από τη γέμιση, καλύπτουμε με ένα φύλλο, λαδώνουμε, βάζουμε λίγο από το μείγμα της γέμισης και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να μας μείνουν στο τέλος μόνο 2 φύλλα.
Καλύπτουμε τη γέμιση με τα 2 φύλλα, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα, ραντίζουμε με λίγο νερό την επιφάνεια της πίτας και την χαράζουμε σε κομμάτια με ένα μαχαίρι. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.