Στριφτή Ταχινόπιτα με Σοκολάτα με φύλλο κρούστας για γλύκα Χρυσή Ζύμη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ºC. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί με ελάχιστο λάδι από το ταχίνι. Ανοίγουμε 2 από τα φύλλα και τα απλώνουμε σε μία επίπεδη επιφάνεια. Ρίχνουμε από πάνω, ώστε να πάει παντού, 2 κ.σ. από το ταχίνι, 2 κ.σ. από το μείγμα με τη ζάχαρη, 1 κ.σ. από τα καρύδια και 2 κ.σ. κουβερτούρα.

 

Τυλίγουμε από τη μεγάλη τους πλευρά του τα φύλλα σε ρολό (ούτε πολύ σφιχτά ούτε πολύ χαλαρά) και τους δίνουμε το σχήμα σαλίγκαρου. Τα τοποθετούμε στο κέντρο του ταψιού. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα. Τυλίγουμε το κάθε ρολό γύρω από τον σαλίγκαρο που προϋπάρχει στο ταψί. Κάθε ρολό θα μεγαλώνει το μέγεθος του σαλίγκαρου.

 

Αλείφουμε την επιφάνεια με το λάδι από το ταχίνι, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και τοποθετούμε στον φούρνο για 25 λεπτά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.