Τάρτα με Αμυγδαλόπαστα με Σοκολάτα και Τζίντζερ με σφολιάτα Χρυσή Ζύμη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου. Κρατάμε το άλλο στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στην λειτουργία του αέρα. Χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη στο μίξερ για 2 – 3 λεπτά. Ρίχνουμε το αλεύρι και τη σκόνη αμυγδάλου και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το ρούμι και την σοκολάτα και ανακατεύουμε.

 

Βουτυρώνουμε καλά μια μέτρια ταρτιέρα και απλώνουμε τη σφολιάτα, καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα. Ρίχνουμε την γέμιση, την απλώνουμε ομοιόμορφα και διπλώνουμε τις άκρες της σφολιάτας προς το κέντρο. Αλείφουμε την σφολιάτα με το χτυπημένο αβγό και πασπαλίζουμε την γέμιση με την αμυγδαλόψιχα φιλέ.

 

Ψήνουμε για 20 λεπτά. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 140° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.