Πίτα με Γέμιση από Κρέμα Φιστικιού και Κομμάτια Σοκολάτας με Φύλλο Σφολιάτας Χρυσή Ζύμη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/02

 

Βγάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου (το δεύτερο φύλλο της συσκευασίας θα το διατηρήσουμε στην κατάψυξη για επόμενη χρήση). Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε τη σκόνη φιστικιών και ένα ένα τα αβγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Τέλος, ρίχνουμε την κουβερτούρα και το ξύσμα και ανακατεύουμε για να σκορπίσουν ομοιόμορφα στο μείγμα.

 

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 24 εκ. και στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας, εφαρμόζοντάς το καλά και στα τοιχώματα. Αδειάζουμε στο ταψάκι το μείγμα της γέμισης και αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. Ψήνουμε την πίτα για περίπου 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, μέχρι η γέμιση να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.