ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε 1 φύλλο σφολιάτας στην ταρτιέρα. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη σε διάφορα σημεία. Χτυπάμε το 1 αυγό και με πινέλο το αλείφουμε στη σφολιάτα. Ψήνουμε το φύλλο ζύμης για περίπου 15 λεπτά, βγάζουμε την ταρτιέρα από τον φούρνο και την αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να κρυώσει.

Σάλτσα: 

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τα σύκα με το κρασί, την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά. Αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά, αφαιρούμε τα σύκα με τρυπητή κουτάλα και τα κόβουμε στη μέση. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.

Γέμιση: 

Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ χτυπάμε τα τρία αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι, τη γραβιέρα και το μοσχοκάρυδο. Αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε τη γέμιση στην τάρτα. Σπάμε σε μικρά κομμάτια τη γκοργκονζόλα και τη σκορπάμε να πάει παντού. Πασπαλίζουμε με το μυρωδικό και στολίζουμε την τάρτα με τα σύκα και τα καρύδια. Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να σταθεροποιηθεί η γέμιση, για περίπου 20 λεπτά. Όταν βγάλουμε την τάρτα από τον φούρνο, την περιχύνουμε με τη σάλτσα μαυροδάφνης και σερβίρουμε αμέσως.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.