Τυρόπιτα σφολιάτα με μπεσαμέλ

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/06

 

Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Για τη μπεσαμέλ 

Βάζουμε το μισό γάλα σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί, προσθέτουμε 3 κουταλιές βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο,

Για τη μπεσαμέλ 

Στο μισό κρύο γάλα προσθέτουμε 3 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά το αλεύρι, προσέχοντας να μην σβολιάσει.

Για τη μπεσαμέλ 

Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την γραβιέρα και τα υπόλοιπα τυριά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Για τη σύνθεση 

Απλώνουμε το 1 φύλλο σφολιάτας σε βουτυρωμένο ταψί 30Χ40. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια έναν κρόκο αβγού αραιωμένο σε νερό.

Για τη σύνθεση 

Τρυπάμε σε αρκετά σημεία την σφολιάτα με ένα πιρούνι και ψήνουμε στους 180°C για 30′.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3.2 / 5. Vote count: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.