Αλμυρά palmier- Γυαλάκια

Αλμυρά palmier- Γυαλάκια

40 λεπτά
Για 20 palmiers
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C στον αέρα. Σε ένα γουδί βάζουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσει το σκόρδο.

Βήμα 2

Ανοίγουμε τη σφολιάτα στον πάγκο εργασίας μας και αλείφουμε με το μείγμα του σκόρδου με ένα πινέλο. Πασπαλίζουμε με το μπούκοβο, το θυμάρι, τα τυριά, το μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια. Πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας τα υλικά για να κολλήσουν πάνω στη σφολιάτα. Τυλίγουμε από τη μεγάλη πλευρά σε ρολό μέχρι τη μέση. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και από την αντίθετη πλευρά.

Βήμα 3

Κόβουμε σε 20 κομμάτια και μεταφέρουμε σε ταψιά με λαδόκολλα. Πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας και αλείφουμε με το αυγό. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.

Βήμα 4

Σερβίρουμε με τη bbq sauce.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • ½ σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 420 γρ. σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 250 γρ. mix τυριών
  • 100 γρ. μπέικον
  • 1 αυγό για άλειμμα

Για το σερβίρισμα

  • Bbq sauce