Γρήγορη αρωματική σπανακόπιτα με τραγανό φύλλο

Γρήγορη αρωματική σπανακόπιτα με τραγανό φύλλο

Εύκολη
Για 6-8 άτομα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για 6-8 άτομα

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό,
ρίχνουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου, χωρίς το σκληρό κοτσάνι,
και τα βράζουμε για 20΄. Κρατάμε 3-4 μπουκετάκια στην άκρη και
λιώνουμε το υπόλοιπο μπρόκολο με ένα πιρούνι ή στο μπλέντερ.

Βήμα 2

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Σε
ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με έναν αυγοδάρτη, προσθέτουμε
το κατσικίσιο τυρί, το λιωμένο μπρόκολο, το αλάτι και τα
φρεσκοτριμμένα πιπέρια. Ανακατεύουμε πολύ καλά και δοκιμάζουμε
για το αλάτι.

Βήμα 3

Θα χρειαστούμε το ένα φύλλο κουρού (το άλλο το αποθηκεύουμε
για μελλοντική χρήση). Βουτυρώνουμε καλά ένα τετράγωνο ή
ορθογώνιο ταψί και στρώνουμε με τη ζύμη τη βάση και τα πλαινά
του. Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω από τη ζύμη και στολίζουμε με τα
μπουκετάκια του μπρόκολου που έχουμε κρατήσει.

Βήμα 4

Ψήνουμε για 45΄-50΄ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και το
κατσικίσιο τυρί να βγάλει τα ωραία γαλατένια αρώματά του.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

• 1 συσκευασία Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη, 650 γρ., σε θερμοκρασία δωματίου
• λίγο βούτυρο λιωμένο, για το σκεύος
• 1 κρόκο αυγού
• 50 ml γάλα
• ½ κ.γ. αλάτι
• ½ κ.γ. ζάχαρη

ΓΙΑ ΤΗ ΓΈΜΙΣΗ
• 700 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια
• 2 αυγά
• 350 γρ. κατσικίσιο τυρί άλμης, θρυμματισμένο
• αλάτι
• διάφορα πιπέρια φρεσκοτριμμένα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλμυρές
Τάρτες