Γρήγορη αρωματική σπανακόπιτα με τραγανό φύλλο

Γρήγορη αρωματική σπανακόπιτα με τραγανό φύλλο

55 λεπτά
Για 4 άτομα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα ή τις αντιστάσεις.Μεταφέρουμε το ξεπαγωμένο σπανάκι σε ένα σουρωτήρι και στη συνέχεια με τα χέρια μας το πιέζουμε έτσι ώστε να βγάλουμε τα υγρά όσο περισσότερο μπορούμε. Στη συνέχεια το χοντροκόβουμε  και το μεταφέρουμε σε ένα Μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά, τη βρώμη, την φέτα τριμμένη, την γραβιέρα, τον άνηθο, το βασιλικό, το ξύσμα λεμονιού  αλάτι και πιπέρι και ομογενοποιούμε καλά το μείγμα.

Βήμα 2

Σε μια επιφάνεια εργασίας απλώνουμε το πρώτο φύλλο κρούστας και βουτυρώνουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε  ένα δεύτερο σταυρωτά βουτυρώνοντας πάντα ενδιάμεσα και συνεχίζουμε έως ότου έχουμε 6 φύλλα. Σε αυτό το σημείο τοποθετούμε τα υπόλοιπα 5 φύλλα ένα ένα κάθε φορά (βουτυρώνοντας πάντα)  αυτή τη φορά λίγο έξω από τον κεντρικό άξονα στον οποίο βάλαμε σταυρωτά τα 6 πρώτα φύλλα. Αυτό θα μας βοηθήσει έτσι ώστε να μπορέσουμε να ζαρώσουμε  το φύλλο στην επιφάνεια της πίτας.

Βήμα 3

Προσθέτουμε στο κέντρο των φίλων κρατώντας  ένα κυκλικό σχήμα όλη τη γέννηση και πιέζουμε έτσι ώστε να βγάλουμε τον περιττό αέρα.Διπλώνουμε καλά προς τα μέσα τα φύλλα  και μόλις η πίτα έχει καλυφθεί εντελώς ζαρώνουμε τα τελευταία 6 φύλλα  έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μία τραγανή υφή στο ψήσιμο. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε στο φούρνο για 40’-50’  μέχρι να έχουμε ένα ωραίο χρυσαφένιο και τραγανό αποτέλεσμα.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

100 γρ. αγελαδινό βούτυρο ή ελαιόλαδο
500 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο (το οποίο έχει ξεπαγώσει)
2 αυγά + 1 ασπράδι
4 κ.σ. βρώμη
200 γρ φέτα
100 γρ. γραβιέρα (τριμμένη)
½ ματσάκι άνηθο ( ψιλοκομμένο)
½ ματσάκι βασιλικό (ψιλοκομμένο)
ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι/πιπέρι
λευκό σουσάμι (για το γαρνίρισμα)