Μηλόπιτα

Μηλόπιτα

Για 8-10 μερίδες
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Σε μία βάση για τάρτες, ανοίγετε το ένα φύλλο Σφολιάτας ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ και το πασπαλίζετε με τα ψιλοκομμένα μήλα, τα κοπανισμένα καρύδια, τη σταφίδα, το ξύσμα πορτοκαλιού, την τριμμένη φρυγανιά και την κανέλα. Ρίχνετε και το μέλι. (Το δεύτερο φύλλο Σφολιάτας ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ μπορείτε να το κρατήσετε στην καταψυξή σας για μελλοντική χρήση).

Βήμα 2

Διπλώνετε τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν αλείφοντας με νερό με ένα πινελάκι για να κολλήσουν. Αλείφετε με λάδι ελαφρά από πάνω. Ψήνετε για 10’ στους 220°C, χαμηλώνετε στους 180°C και ψήνετε για 25’ ακόμη.

Βήμα 3

Βγάζετε από το φούρνο και το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

 

  • 1 συσκευασία σφολιάτα Χρυσή Ζύμη 850 γρ.
  • 5 φλιτζ. μήλα ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. σταφίδα ξανθή και μαύρη
  • 1 φλιτζ. καρύδια
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτή κανέλα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • λίγο ελαιόλαδο για την επάλειψη