Πλεξούδες με πολύχρωμες πιπεριές και φέτα

Πλεξούδες με πολύχρωμες πιπεριές και φέτα

45 λεπτά
Γγια 2 μεγάλες πλεξούδες
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Σοτάρετε τις πιπεριές στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν καλά. Αφήνετε να κρυώσουν και τις χωρίζετε σε έξι μέρη. Στρώνετε τα φύλλα της σφολιάτας στον πάγκο και κόβετε το καθένα κατά πλάτος σε τρεις λωρίδες.

Βήμα 2

Παίρνετε μία-μία τις λωρίδες, τις τοποθετείτε οριζόντια μπροστά σας και απλώνετε ένα μέρος από το τυρί, κατά μήκος, αφήνοντας 1 εκ. περιθώριο στις άκρες. Τοποθετείτε ένα μέρος από τις χρωματιστές λωρίδες πιπεριάς κατά μήκος και πάνω από το μείγμα του τυριού. Αλείφετε τις άκρες κάθε λωρίδας σφολιάτας με νερό και τυλίγετε σε ρολό με φορά από κάτω προς τα επάνω. Πιέζετε τις άκρες να κλείσουν. Παίρνετε τις άκρες από τις τρεις λωρίδες και τις πιέζετε να κολλήσουν μεταξύ τους. Πλέκετε τις λωρίδες σε πλεξούδα, και στο τέλος πιέζετε τις άλλες άκρες για να κολλήσουν. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τις άλλες τρεις λωρίδες.

Βήμα 3

Τοποθετείτε τις δύο πλεξούδες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τις αλείφετε με κρόκο αυγού και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 45 λεπτά στη χαμηλή σχάρα του φούρνου.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
1 πράσινη πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 κίτρινη πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές λωρίδες
2 κόκκινες πιπεριές, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
4 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρόκος αυγού ανακατεμένος με 2 κ. σούπας νερό