Σφολιάτα ήλιος

Σφολιάτα ήλιος

14-16 μερίδες
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα. Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας τα φύλλα της σφολιάτας. Με ένα πιάτο 28 εκ. διάμετρο κόβουμε από κάθε φύλλο 2 κύκλους.
Μεταφέρουμε τον έναν κύκλο σφολιάτας σε ταψί με λαδόκολλα. Απλώνουμε το μισό βούτυρο με ένα πινέλο εκτός από 1 εκ. περιμετρικά. Σε ένα μπολ βάζουμε τα φουντούκια, τη ζάχαρη, το κακάο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τη γέμιση και ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.

Βήμα 2

Αλείφουμε περιμετρικά με τον κρόκο και καλύπτουμε με τον άλλο κύκλο σφολιάτας. Πιέζουμε με τα χέρια μας περιμετρικά για να κολλήσουν τα φύλλα μεταξύ τους. Με ένα ποτήρι 5-6 εκ. πιέζουμε το κέντρο του κύκλου ώστε να σχηματίζουμε ένα μικρότερο κυκλικό κομμάτι. Κόβουμε περιμετρικά 16 κομμάτια και στριφογυρίζουμε το κάθε κομμάτι ξεχωριστά. Αλείφουμε με τον υπόλοιπο κρόκο και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Για τη γκανάς

Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια, την κρέμα γάλακτος, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 2 λεπτά.

Για τη σύνθεση

Κόβουμε το κεντρικό κομμάτι και το τρώμε!  Βάζουμε στο κέντρο το μπολ με τη γκανάς και σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. φουντούκια τριμμένα
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 20 γρ. κακάο
  • 1 κρόκο αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό

Για τη γκανάς

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος