Σφολιατίνες με πραλίνα

Σφολιατίνες με πραλίνα

30 λεπτά
Για 8 άτομα
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Σφολιατίνες με πραλίνα

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βάζουμε στο ένα κορνέ το τυρί κρέμα και στο άλλο την πραλίνα σοκολάτας. Ανοίγουμε το φύλλο μας, το κόβουμε στα 4 σταυρωτά.

Βήμα 2

Πασπαλίζουμε με αλεύρι τη σφολιάτα μας. Παίρνουμε μία ξύλινη κουτάλα και τη βάζουμε στη μέση της σφολιάτας. Κόβουμε με το μαχαίρι μέχρι τη μέση τη σφολιάτα μας σε λεπτές λωρίδες.

Βήμα 3

Με ένα πινέλο αφαιρούμε ότι παραπανίσιο αλεύρι υπάρχει. Κόβουμε τα κορνέ μας στην άκρη, παίρνουμε την πραλίνα και κάνουμε 2 ωραίες γραμμές. Κάνουμε μία λωρίδα στη μέση με το μασκαρπόνε. Ξεκινάμε να τυλίγουμε παίρνοντας 1-1 τις λωρίδες και ενώνοντας τις 2 άκρες , σχηματίζοντας μία πλεξούδα. Δεν το σφίγγουμε πολύ, αφήνουμε αέρα για να μπορούν να φεύγουν οι υδρατμοί όσο ψήνονται και να μη σπάσουμε τη σφολιάτα μας. Πατάμε με το μαχαίρι από κάτω.

Βήμα 4

Μεταφέρουμε προσεχτικά στο ταψάκι μας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τις υπόλοιπες σφολιατίνες. Αλείφουμε τις σφολιατίνες μας, με διάλυμα από 1 κρόκο αυγού και 1 κ.γ νερό. Πασπαλίζουμε με φουντούκια. Βάζουμε σε ψηλή σχάρα και ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να είναι έτοιμα. Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το φούρνο και σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

2 φύλλα σφολιάτας Χρυσή Ζύμη
400 γρ. πραλίνα σοκολάτας
200 γρ. μασκαρπόνε
50 γρ. φουντούκια, χοντροκομμένα
1 αυγό για άλειμμα
λίγο αλεύρι για το ζυμάρι