Αλμυρές καραμελίτσες με λαχανικά

Αλμυρές καραμελίτσες με λαχανικά

Για 30 καραμελίτσες
Εύκολο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολο

Βήμα 1

Κόβετε τα λαχανικά (πατάτες, καρότα, κολοκυθάκια) σε μικρά κυβάκια και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό. Τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο. Βράζετε και τον αρακά και τον σουρώνετε. Βάζετε τα λαχανικά σε μπολ και ρίχνετε το τριμμένο τυρί, τον κρόκο ελαφρά χτυπημένο, τη μουστάρδα, λίγο αλάτι και ανακατεύετε τα υλικά.

Βήμα 2

Κόβετε το φύλλο σε 3 λωρίδες (κατά μήκος), τις αλείφετε με ελαιόλαδο, απλώνετε μία κουταλιά από το μείγμα και το τυλίγετε σε ρολό. Στρίβετε τις άκρες και βάζετε τα ρολά σε ένα ταψί που έχετε αλείψει με ελαιόλαδο. Πασπαλίζετε με παπαρουνόσπορο.

Βήμα 3

Ψήνετε τις καραμελίτσες στους 170° C για περίπου10 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε τις «καραμελίτσες» σε μια πιατέλα.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
4 πατάτες
1 φλιτζ. αρακά
2 καρότα
3 κολοκυθάκια
1+½ φλιτζ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
1 κρόκος αυγού
1 κ. σούπας μουστάρδα απαλή
2 -3 κ. σούπας ελαιόλαδο για άλειμμα
1 κ. σούπας παπαρουνόσπορος
λίγο αλάτι