Φλογέρες με προσούτο και τυρί

Φλογέρες με προσούτο και τυρί

20 λεπτά
Για 18 φλογέρες
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Φλογέρες με προσούτο και τυρί

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στον αέρα. Σε ένα μπολ φτιάχνουμε το μείγμα που θα αλείψουμε το κάθε φύλλο, προσθέτοντας το βούτυρο, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Παίρνουμε 1 φύλλο κρούστας, το κόβουμε στη μέση (οριζόντια) και μετά στα 3 (κάθετα). (Θα έχουμε 6 κομμάτια φύλλου) Αλείφουμε κάθε κομμάτι από το φύλλο μας με το μείγμα βουτύρου-μουστάρδας.

Βήμα 2

Πασπαλίζουμε με το κύμινο, σκορπίζουμε μερικά μπαστουνάκια-λωρίδες από το προσούτο και λίγο από το τυράκι. Διπλώνουμε ρολάροντας από τη μία γωνία μέχρι την άλλη δημιουργώντας ένα πουράκι. Το βάζουμε σε ένα ταψάκι, που έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα.Το ίδιο κάνουμε και για τα υπόλοιπα 5 κομμάτια φύλλου.

Βήμα 3

Αλείφουμε από πάνω με το αρωματικό μας βούτυρο και πασπαλίζουμε με κύμινο και τυρί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα άλλα δύο φύλλα. Συνολικά βγαίνουν 18 τεμάχια. Ψήνουμε για 5-8 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Παράλληλα ετοιμάζουμε την σος μας σε ένα μπολάκι ανακατεύοντας το μέλι, την μουστάρδα, την μαγιονέζα, το πιπέρι και το αλάτι. Σερβίρουμε τις φλογέρες μας με την σος.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 45 γρ. μουστάρδα
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 1,5 κ.γ. κύμινο
  • 12 κομμένες λεπτές φέτες προσούτο
  • 75 γρ. τριμμένο σκληρό τυρί

Για τη σος

  • 1 κ σ. μέλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • πιπέρι
  • αλάτι