Πίτα με ανάμεικτα χόρτα, ανθότυρο και κουκουνάρι

Πίτα με ανάμεικτα χόρτα, ανθότυρο και κουκουνάρι

1 ώρα και 30 λεπτά
Για 8 άτομα
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τα πράσα και τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά) μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Στο τέλος προσθέτετε τα λάπαθα, το σκόρδο και αλατοπίπερο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 6΄-7’ ακόμη.

Βήμα 2

Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το μαϊντανό και τα 2/3 από το καβουρντισμένο κουκουνάρι και ανακατεύετε. Στρώνετε σε ταψί τα μισά φύλλα αλειμμένα με λάδι, ώστε να καλυφτεί ο πάτος και τα πλαϊνά.

Βήμα 3

Απλώνετε μια παχιά στρώση από το μείγμα με τα χόρτα και το κουκουνάρι. Από πάνω ρίχνετε μια δεύτερη στρώση με ένα μείγμα φτιαγμένο από το ανθότυρο, τα αυγά, τη γραβιέρα και αλατοπίπερο, ανακατεμένα όλα μαζί.

Βήμα 4

Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, επίσης αλειμμένα με ελαιόλαδο. Αλείφετε την επιφάνεια της πίτας με το υπόλοιπο λάδι και την ψήνετε για 40΄-45΄, μέχρι να ροδίσει. Όταν η πίτα ψηθεί, την αφήνετε να κρυώσει λίγο. Την κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και τη γαρνίρετε με το υπόλοιπο κουκουνάρι. Την περιχύνετε με το μέλι, το οποίο έχετε πρώτα ζεστάνει λίγο σε μικρό κατσαρολάκι.

Δείτε το μυστικό για τέλειες πίτες με φύλλο κρούστας:

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
πράσα 3 κομμένα σε ροδέλες
κρεμμύδια ξερά 2 ψιλοκομμένα
κρεμμύδια φρέσκα 3 ψιλοκομμένα
λάπαθα 150 γρ., πλυμένα, χοντροκομμένα
σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
μαϊντανός 1 ματσάκι ψιλοκομμένο
κουκουνάρι 100 γρ. καβουρντισμένο
ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι
ανθότυρο 400 γρ. κομματιασμένο
αυγά 2 χτυπημένα
γραβιέρα 100 γρ. τριμμένη
μέλι 4 κουταλάκια του γλυκού
αλάτι λίγο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο