τριφτή χορτοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας Χρυσή Ζύμη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Κόβουμε με τα χέρια μας τα χόρτα και τα μυρωδικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με 2 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι και τα πιέζουμε με τα χέρια ώστε να μειωθεί ο όγκος τους, αλλά και να πάει παντού το αλάτι. Τα αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά με το αλάτι και στη συνέχεια τα πιέζουμε σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα υγρά τους.  

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Ρίχνουμε πιπέρι στα χόρτα και στη συνέχεια το αλεύρι, τη φέτα και 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο. Βγάζουμε τα φύλλα από τη συσκευασία τους και τα ανοίγουμε σε μία επίπεδη επιφάνεια. Τα σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα για να μην ξεραθούν. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί με ένα πινέλο. Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας, το λαδώνουμε ελαφρώς και βάζουμε ένα μέρος της γέμισης. Φτιάχνουμε μία σπείρα και τη βάζουμε στο κέντρο του ταψιού. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τυλίγοντας καθένα γύρω από την σπείρα. Οταν τελειώσουν όλα τα φύλλα, τα περνάμε από πάνω ξανά με ελαιόλαδο.  

 

Ψήνουμε για 30 – 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3.7 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.