Τάρτα crumble με μήλα, αχλάδια και σταφίδες

Τάρτα crumble με μήλα, αχλάδια και σταφίδες

Για 1 ταρτιέρα
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170° C. Κρατάτε το ένα φύλλο κουρού στην κατάψυξη μέχρι να το χρησιμοποιήσετε. Βουτυρώνετε μια παραλληλόγραμμη ή τετράγωνη ταρτιέρα και απλώνετε το άλλο φύλλο ζύμης κουρού αφού πρώτα το αποψύξετε σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος. Σκεπάζετε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνετε να «σταθεί» στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε το crumble.

Βήμα 2

Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα υλικά για το crumble και τα αφήνετε στο ψυγείο. Ξεσκεπάζετε την ταρτιέρα και απλώνετε σε στρώσεις τα μήλα και τα αχλάδια, βουτυρώνοντας και πασπαλίζοντας με σταφίδες, ζάχαρη και κανέλα κάθε στρώση. Βγάζετε το φύλλο κουρού από την κατάψυξη, το τρίβετε στο χοντρό μέρος του τρίφτη, και το ρίχνετε στο μπολ με τα υλικά του crumble (που είχατε βάλει στο ψυγείο). Ανακατεύετε προσεκτικά και ρίχνετε το περιεχόμενο του μπολ στην ταρτιέρα καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.

Βήμα 3

Ψήνετε την τάρτα για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό το crumble.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 3 αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα ολόκληρα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα ολόκληρα σε λεπτές ροδέλες
  • 200 γρ. σταφίδες
  • 60 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ. γλυκού κανέλα

Για το crumble

  • 80 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 80 γρ. βούτυρο, χοντροτριμμένο στο χοντρό μέρος του τρίφτη
  • 80 γρ. φουντούκια, χοντροσπασμένα