Τάρτα με γκανάς σοκολάτας αρωματισμένη με πορτοκάλι

Τάρτα με γκανάς σοκολάτας αρωματισμένη με πορτοκάλι

1 ώρα
Για 1 ταρτιέρα 25 εκ
Mέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Mέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις, και βουτυρώνουμε την ταρτιέρα. Στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας στην ταρτιέρα, κόβουμε τα περισσεύματα γύρω γύρω με ένα μαχαίρι. Βάζουμε από πάνω μια λαδόκολλα και τη γεμίζουμε με όσπρια ή ρύζι.

Βήμα 2

Ψήνουμε τη σφολιάτα για 15 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα βαρίδια (όσπρια ή ρύζι) και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10-15 λεπτά ακόμη. Αν εν τω μεταξύ δούμε ότι φουσκώνει η σφολιάτα, την τρυπάμε με ένα μαχαίρι σε διάφορα σημεία για να «πέσει». Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 3

Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος με τη φλούδα πορτοκαλιού και την αφήνουμε να πάρει βράση. Βάζουμε τα κομμάτια κουβερτούρας σε ένα μπολ. Οταν βράσει η κρέμα γάλακτος, αφαιρούμε τη φλούδα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε την κρέμα στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα (γκανάς) και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να γίνει χλιάνει.

Βήμα 4

Ρίχνουμε την γκανάς σοκολάτας επάνω στη ψημένη σφολιάτα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Βγάζουμε απ’ το ψυγείο κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια της τάρτας με κακάο. Τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου.

1 φύλλο Σφολιάτας Χρυσή Ζύμη
200 γρ. κουβερτούρα 54% κακάο, σε μικρά κομμάτια
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
φλούδα από πορτοκάλι (ακέρωτο και πλυμένο)
κακάο για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γλυκές
Τάρτες